diumenge, 14 de desembre del 2008

Trangressions


No plou, ni neva, ni tant sols fa vent. Des de la finestra el dia es veu clar i sembla que passejar per fora ha de ser agradable. Engany dels sentits, una altra vegada, a fora fot (perdó fa) un fred que emmudeix el petar de les pedres, ni els estornells s'atreveixen a moure's. Set graus diu el termòmetre, i els esquimals, per donar raons a la relativitat, dirien que això és escalforeta. L'Unda i la Petita consideren que els esquimals són més a prop de la veritat que no pas les meves percepcions i quan surto a estendre la roba em porten pinyes per jugar. L'Enric també diu que no n'hi ha per tant i esporga rosers i esparregueres amb guants i anorac. De les branques d'esparregueres podades que tenen boletes vermelles en faig un ram. No és galzeran que també n'hi ha al jardí, altres anys en podia collir per decorar a dojo, enguany, no sé perquè, no ha fet fruit. Per contra hi ha roses tot i no ser Sant Jordi. Poso les roses vermelles en un gerro, al costat dels rams que em van portar divendres, dos i no un, tots dos preciosos, tots dos, sense que les compradores s'haguessin posat d'acord, confeccionats amb el mateix tipus de flors. Rams d'amistats en un acte que d'entrada no estava concebut amb flors.

En una botella que hauria de ser per a vi hi posaré les flors d'aquests rams d'amistat quan siguin seques. Altres persones que s'han apuntat a la mateixa confabulació, assecaran flors, aquelles amb les que se sentin més identificades, i a l'estiu, potser, o a la primavera, o ja veurem si finalment és, però en tot cas ha existit la idea i amb això ja ÉS. Altres persones dic, apuntades a la confabulació per llaços d'amistat, portaran flors que les identifiquin, prèviament assecades, i les posarem en una botella que hauria de ser per a vi. I llançarem aquesta botella a l'infinit, per a navegants d'espais aespaials o per a consumidors de temps atemporals.

És més de migdia sota el pont de Saragossa i a Begirada el Peru i la Miren porten quasi 24 hores estirats al sofà mentre passen Heidis per la pantalla. Encara passaven Heidis quan el Barça i el Madrid jugaven. Només és un joc? Ahir al matí el Benach deia al Periodico que "hem de separar les coses i començar a pensar en el Barça com un equip de Futbol" Ostres, ja era hora que algú digués una cosa així! Però ep, m'agrada que l'amic Josep estigui content, sempre m'agrada. A Begira encara plou, a Donosti no ho sé. Volia posar un àudio amb el compte del Barril titulat "només és un joc" i no me'n surto.

Com que fa fred encenem focs i així Nadal no fa tanta mandra. L'expresident de l'exinquisició, el senyor Joseph Ratzinger, també amenaça amb passar per les brases a científics i altres pecadors, sort que en aquest cas són flames virtuals d'un infern que em pensava que ja havia deixat d'existir. El pare Enric l'altre dia comentava el dolor de les cremades i deia que els de l'inquisició ja sabien el que es feien, si es tracta de torturar la foguera és la pitjor de les tortures. Desapareix Guantànamo, com ho van fer les fogueres contra bruixes, però la caça de bruixes augmenta com augmenten els integrismes.

La Mina diu que vagi en compte no sigui que els geos envaeixin can Sans. El món està ple de transgressions, transgredeixen els intransigents, els primers. Quina gràcia té ser transgressor si no se'n fa publicitat? Jo també he avortat.

8 comentaris:

Josep ha dit...

Quant el Barça guanya al Madrid és quelcom més que un partit de futbol, per molt que digui el Beneit,...perdó, el Benach!.
Aquí segueix plovent i per sort es va acabar d'una vegada la peli de la heidi i avui ens hem arribat fins a Bayone, doncs i havia una fira nadalenca molt popular. Sí, era bonica i la pluja que ens mullava també.Així doncs ja tornem a ser a casa, molls i calentets...i... de moment sense heidi!

Anònim ha dit...

Hola guapa como siempre llego tarde, os deseo lo mejor y muchas felicidades.El padre del Enric tambien esta mejor me alegro,y de la Ana ya voy conectando con la Patri.Aqui hace un frio que pela ,hoy he empezado a coger las aceitunas de mi olivo y lo he tenido que dejar porque hacia mucho frio, ha vuelto a nevar en todas las sierras incluso han caido unos copos aqui

Josep ha dit...

Va Susa, ja pots porta les olives a la almazara i preparar-nos unes ampolles d'oli!

Anònim ha dit...

Això he estat comentant amb uns coneguts d'Úbeda: ells tot just ara comencen a sacsejar les oliveres, i en canvi a finals de novembre a Alforja ja es va fer la festa de l'oli nou (el millor dels rodals). Quines coses.

JO no transgredeixo mai. Que jo sàpiga.

Magda ha dit...

Doncs tu t'ho perds, morenita. Que no només d'olis i documentació s'ha de viure

Josep, a veure si se'ns gelarà la Susa ara. Les sardines adobades, els conills al ajillo, els viatges guiats , els hotels amb piscina, els pernilets, les aixecades de matinada per anar a l'aeroport, els rovellons congelats ... al damunt vols l'oli? No et sembla que ho estem explotant una mica massa això de l'amiga a Les Alpujarras? Que la Susa aguanta, però joder, no ens passem ...

I sí, l'oli d'aquestes contrades no té res que envejar als d'Andalusia, potser quan vingueu el proper estiu encara podrem fer algun pa amb tomàquet a Alforja amb la Morenita, o amb la Mina que ella que igual aquesta és una mica transgressora.

Anònim ha dit...

Bueno, yo ya he transgredido bastante por hoy: ha transcendido que me gusta el flamenco.
El jueves te transgredo una volldamm.
Y ahora me voy a tolerar un sueñecito. Bona nit,

Anònim ha dit...

Morenita a que hora te vas a dormir?.
Yo espero no transgredir nada, aceite, aceite de mi olivo lo veo un poco dificil, pero unas aceitunitas con diferentes sabores ,si, decidme que si, porfavor, no me las puedo comer todas .
Magda no me importa que os paseis un poquito, los demas tambien nos pasamos con vosotros, porque otros no nos dejan que nos pasemos..... y no digo nombres....
Noticia metereologica: anoche nevo aqui en Ohanes y esta mañana no he podido ir a trabajar hasta las 11 porque las calles estaban heladas, parecian pistas de patinaje,ni andando ni en coche, y mañana ya veremos porque ya estamos a 0º, como agradezco haber puesto la calefaccion.
Morenita y una Alhambra 1925?

Anònim ha dit...

Esa Alhambra reserva a Mina se la tienen prometía en Graná, pero todavía no ha bajado. Yo creo que se habrán olvidao ya.

A veces me voy a dormir tarde, a veces me despierto temprano. Según las exigencias del guión Goytisolero o bloguero, que a veces se superponen. Hoy me voy a dormir ya.