dimecres, 14 de gener del 2009

Ho deixarem sense foto de moment


14 de gener de 2009, vuit dels vespre a les Borges del Camp i a totes les localitats agermanades, amb qüestió horària, amb aquell pont de prop de Saragossa . A les set de la tarda els morts a Gaza, segons El Periodico, superaven els 1000. La temperatura allà era de 13 graus, uns quants més, segur, sota l'esclat d'alguna bomba. Han començat a parlar d'un alto el foc. Escepticisme, no és precisament això el que deia, una estona abans, l'ambaixador d'Israel a Espanya, mentre el Moratinos pactava no sé què. Els morts superen ja els 1.100 en el moment que el conseller Saura és criticat per la seva assistència a les manifestacions contra el genocidi de Gaza. Tampoc no es posen d'acord pel que fa als límits de velocitat als accessos a Barcelona. No són aquestes però les noticies més llegides del diari, sembla que interessa més la baixada de l'euríbor: Deixo el diari, parlem del temps, millor. Aquí estem per sota del 13 graus, a totes les localitats agermanades amb aquest noespai, notítol. 7 graus a Vigo, a Agullana, a Terrassa, a Donosti, a Reus i a Cerdanyola. Ni plou, ni neva, ni fa sol, cosa que ens porta a la conclusió que les bruixes s'han vestit amb robes de color, jo avui vaig fosca, no quadro en la descripció. A Ohanes la cosa ja no és tant mansa, sembla que les nuvolades s'imposin i la temperatura és un xic més baixa, uns cinc graus, sempre per damunt del cero i per tant, interpreto, sense neu ja, però no puc saber-ho del cert si la Susa no m'ho confirma. Ohanes nevat deu ser preciós, m'agradaria tenir fotos, m'havien promès fotos, però no han arribat i per tant avui a més de sense títol ho haurem de deixar sense foto, de moment.

Reobro aquesta pàgina una hora després d'haver-la tancat, he sabut que l'Anna és a casa i això no serà primera plana de diaris però és importantíssim per nosaltres i cal indicar-ho com a noticia destacada.



5 comentaris:

Josep ha dit...

Bé, a la tarda en teniem 11 de graus! Tot un regal del hivern. La millor noticie ens la que ens dones de que l'Anna ja és a casa!
Jo ja preparant les coses per marxar el dissabte amb la meva neboda laura cap a Vietnam i Cambodja. Seguirem en contacte!

Josep ha dit...

Lo de Gaza és greu! Bueno, més greu encara! Avui anuncien que han bombardejat la sede de l'ONU on hi guardaven, a part de la gent, les ajudes alimentaries i hospitalaries del suport internacional. Israel ha dit que havia sigut un error i s'han quedat tan panxos. Un error de l'exèrcit més modern del món que per si de cas, ha bombardejat amb bombes de fosforo blanc, que cremem i cremen la pell sense parar doncs amb aigua no es pot aturar la ferida, si no amb un líquid especial del que a Gaza no en disposen. Un error!
A mi, com a ciutadà, em cau la cara de vergonya de veure com tots ens ho miren i els nostres governs no passen d'alguna condemna verbal esporàdica.
Fins quan permetrem que Israel continui formant part de l'ONU endemés de no respectar cap de les seves resolucions? Perquè, com a mínim, no es fa fora l'embajador d'aquest país per mostrar la repulsa internacional i forçar al govern israelià?
I amb tot això, l'Obama segueix mut! En el pitjor dels casos es limita a abstenirse en les resolucions de l'ONU.
A vegades, em fa vergonya pertanya a aquest món que anomenen "civilitzat". Si lo de Israel a Gaza no és un genocidi, què és?. Només tinc l'esperança que aquest Tribunal Internacional algun dia els hi passi contes, però és una esperança tan feble i llunyana...El més greu de tot, sembla ser que tota aquesta "guerra" és tant sols la campanya electoral de cara a les properes eleccions israelites. Una setmana després d'haver engegat el genocidi les enquestes ja augmentaven els vots pel l'equip governant. Més o menys, 1 vot per cada 80 palestins morts!.
Quina pudor fa a vegades la democracia!.

Josep ha dit...

Ja veig que m'he quedat sol...buaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Anònim ha dit...

M'alegro epr les bones notícies. Pujo a Alforja avui i espero veure-us una estona, si pot ser, demà al matí-migdia. A la tarda voldria ser a Cerdanyola, però puc aclarir que ahir la temperatura a Terrassa era més benigna a Cerdanyola.

meiga ha dit...

Ayer no pude entrar,asi que llego un poco tarde sumarme a vuestra alegría por el retorno de Anna a casa, pero aqui quedan mi sonrisa y mi abrazo de todos modos.

Y no te has quedado solo Josep... Es que es tal y como lo dices, no sobra ni una coma , y todos arrastramos la misma vergüenza, especialemente al saber el número de vícitimas que representan los niños y menores en esa cifra...

(pd: No sé si leerás esto antes de irte, pero buen viaje al oriente una vez más.)